Szeretnél túladni ingatlanodon?


Azt gondolod, ha egy tucat ingatlanirodához beadod az ingatlanod, növeled az eladás esélyét? ROSSZUL GONDOLOD…

Az eladók tapasztalatai szerint a megbízott ingatlanirodák többsége alig vagy egyáltalán nem hoznak vevőjelöltet, és valójában semmit nem tesznek az ingatlan hirdetésének érdekében, márpedig így sikeres adásvétel sem lesz.

Például a beígért fizetett hirdetések helyett, egy forintot nem költenek kiemelésre, miközben a tulajdonosnak állítják, hogy hirdetése a legjobb kezekben van.

A piacon lévő több tízezer eladó ingatlan közül nagyon nehéz úgy kitűnni a sajátoddal, hogy sok ingatlanközvetítő iroda adatbázisában szerepel.

A sikeres értékesítéshez az ingatlan folyamatos fizetett hirdetésére van szükség.

Jellemző problémaként merül fel  az is, hogy rengeteg iroda megbízása esetén nagyon problémás a megannyi megbízott ügynökkel való időpontegyeztetés és kapcsolattartás, sőt egy idő után már azt sem könnyű követni, hogy valójában mi is történik az ingatlan értékesítése alatt.

Egy JÓ ingatlaniroda – nagyobb hatékonyság

A legfrissebb közvéleménykutatások szerintem egyre több ügyfél igényli, hogy csak egy értékesítővel kelljen a kapcsolatot tartania, ellenben a lehető legtöbb helyen, a leghatékonyabban hirdessék az ingatlanját. Ez érthető, hiszen az eladó ezzel a megoldással rengeteg időt és pénzt spórolhat meg, valamint pontosan követni tudja az értékesítési folyamatot.

Vevői oldalról is a legelőnyösebb ez a fajta értékesítés, így kevésbé fordul elő, hogy egy adott ingatlan 4-5 különböző áron, és esetleg eltérő hirdetési szöveggel jelenik meg.

A kizárólagos megbízás a megoldás

Manapság már Magyarországon is egyre többen választják a kizárólagos értékesítési megbízást. Ezzel a módszerrel csak egyetlen szerződést kell kötnöd egy közvetítő cég képviselőjével, aki gondoskodik arról, hogy az ingatlant a lehető legtöbb felületen hirdeti majd.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb vevőjelöltet elérjék, akár több százezer forintot is költenek egy-egy lakás hirdetésére, nem mellesleg ebben a konstrukcióban a legalacsonyabb az értékesítési jutalék (sikerdíj), mely nagyon nagy előny az eladónak.

Hiába bíz meg az eladó akár 10 ingatlanközvetítőt az értékesítéssel, komoly erőfeszítéseket nem fognak tenni a lakás hirdetésével kapcsolatban, valószínűleg egy forintot nem fognak költeni a kiemelésekre, mivel egyáltalán nem biztosak abban, hogy ők fogják eladni az ingatlant.

A kizárólagos megbízás esetében azonban ez a probléma nincs, a közvetítőcég mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy mihamarabb vevőt találjon az ingatlanra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük